#blogg100, dag 7 – Många elaka tungor

Blev förbluffad idag när jag öppnade Facebook och Twitter och insåg att många vuxna tagit sig rätten att kasta glåpord på en läkare som tydligen sitter i Nyhetsmorgon på TV4.
Bilderna visade förvisso att läkarens hud inte var i en färg vi är allt för vana vid. Snarare i en nyans mot orange.

Eftersom jag inte personligen ser så ofta på just Nyhetsmorgon i Tv 4 så vet jag inte hur hans hud brukar se ut. Men även om den nu råkar vara missfärgad. Så anser jag inte att det är ok att håna någon på detta vis som skedde. Många jämförde honom med Ranelids hudfärg och det kan nog stämma en del. Men ingen av dem som kommenterade vet ifall det kan vara en sjukdom eller vad orsaken är.

Att då vuxna människor som om det hade handlat om egna familjemedlemmar och deras barn. Hade blivit upprörda ifall någon hånat dem. Så kan man inte ok glåporden med att det är en publik person. Nej, det är aldrig ok att vara elak även om personen är i det offentliga. Vart kommer all denna lytes publicering ifrån?

Innerligen hoppas jag att de som talat/skrivit med elak tunga tänker sig för nästa gång. Innan de talar/skriver sådana kommentarer.

För hade du velat bli utsatt för sådana glåpord?

//Ami

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s